Печат

В 6-та Неделя на Великия пост Православната ни Църква чества Връбница или Цветница.
При спазване на строги санитарно-хигиенни мерки за сигурност в условията на извънредното положение от миряните в енорийския храм "Успение на Пресвета Богородица" бе отслужена Златоустова Света Литургия от ставрофорен иконом Пламен Димитров и неговия син свещеник Емануил Димитров.
И както повелява традицията имениците в този ден почерпиха за здраве и благополучие в семейството.

В края на църковната служба енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров след като поздрави миряните с празника и ги благослови, съобщи че за предстоящите празници по повод Възкресение Христово църковните богослужения ще се проведат по обичайния начин, но при спазване на всички приети санитарно-хигиенни мерки за безопасност и сигурност за здравето на миряните.
Отец Пламен инфомира, че традиционният курбан за празника "Живоприемни източник" в първия петък след Великден в храм "Света Петка" ще се приготви от персонала на кухнята на Домашния социален патронаж и след освещаването му в края на празничното богослужение ще бъде раздаден на всеки по едно бурканче.
Такова е било решението след проведената среща и разговор между отец Пламен и кметът на общината Владимир Джамбазов във връзка с предстоящите Великденски празници.
 
Текст и снимки: Любомир Кузев

IMG_0652.jpg IMG_0653.jpg IMG_0654.jpg

IMG_0655.jpg IMG_0657.jpg IMG_0658.jpg