Печат

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит на 13.09.2020 г., в 16.45 ч., в навечерието на празника Въздвижение на Св. Кръст Господен (Кръстовден), в храм „Успение Богородично”, гр. Кюстендил бе посрещната частица от Св. Животворящ Кръст Господен, която се съхранява в Искрецкия манастир „Успение Богородично”, Годечка духовна околия, вградена в специално изработен кръст, за поклонение и благословение на вярващия народ в Кюстендилска духовна околия.

Свещеният символ бе донесен от Архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия и игумен на Св. Обител, и посрещнат в митрополитския храм от Архимандрит Исаак и духовенството при околията.


За да посрещнат частицата от Св. Кръст бяха дошли духовници, моняхиня Фотиния, игумения на Граничката Св. Обител „ Св. ап. и ев. Лука”, градоначалникът – г-н Петър Паунов и семейството му, г-жа Надя Каратова, заместник кмет на Община Кюстендил и много миряни, живеещи в града и околните населени места.

В храма бе отслужена велика вечерня  по повод празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен.

В края на богослужението Архимандрит Исаак приветства Архимандрит Януарий с пристигането му в духовната околия, изказвайки и благодарност, първом на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, а след това и нему, за  донесените в гр. Кюстендил благословение, радост и утеха на всички православни християни. От своя страна Архимандрит Януарий изказа благодарност за отправената към него покана.

0_01.jpg 0_02.jpg 0_03.jpg

0_04.jpg 0_05.jpg 0_06.jpg

0_07.jpg 0_08.jpg 0_09.jpg

0_10.jpg 0_11.jpg 0_12.jpg

0_13.jpg 0_14.jpg 0_16.jpg

0_17.jpg