На 21 ноември, когато Църквата почита Въведение Богородично, Държавна агенция за закрила на детето проведе концерт за Деня на православната християнска младеж и семейство, посветен на доброто. Концертът се проведе в Зала 1 на НДК.

С благословение на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, участие в концерт взе Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия.

Официални гости на тържеството бяха и г-жа Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Р България, г-жа Йотова, вицепрезидент на Р България, министри, посланици, народни представители, началници на РУО.

Концертът бе уважен от много директори на училища, учители, родители и деца.

В началото на концерта-спектакъл „Празник на доброто“, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като пожела на всички по молитвите на Света Богородица, Бог да ги пази, закриля и поощрява в доброто и полезното.

Той поздрави най-специално г-жа Елеонора Лилова, председател на ДАЗД и й благодари за грижите и подкрепата, които оказват на семействата и децата в нужда.

Събитието отбеляза и 30-годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и се обедини върху спазването на правата на всички деца, осигуряването на тяхното щастливо детство, благополучие и израстването им като достойни и пълноправни граждани на Република България.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК