В Деня на народните будители от печат излезе брой 20 на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник".

В новия брой ще прочетете новини и материали от живота на Българската патриаршия, а основната тема на броя е голямата годишнина от пренасяне мощите на св. Йоан Рилски. В края на октомври в Рилската св. обител бе отбелязана паметта на всебългарския покровител. Повече за иконографското богатство от образи на преподобния Йоан Рилски, както и за съвременното светийство може да откриете на стр. 4-5.

В броя специално интервю за "Църковен вестник" духовно чедо на прославения за светец старец Ефрем Катунакиот, говори за духовните стремежи, подвизите и монашеското служение на Св. Гора. За предложените за канонизация атонски старци също ще прочетете в новия 20 брой на стр. 6 и 7.

На 8 страница, но не на последно място, е отбелязано и гостуването на един от най-ценните и богато илюстрирани ръкописи на средновековна България от XIV век - Томичовият псалтир, който гостува на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Източник: bg-patriarshia.com