На 10 юни/ събота/, в навечерието на Неделята на Всички светии, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий", ул. „Георг Вашингтон" №47 (на Женския пазар) имаме духовната радост да посрещнем за всенародно поклонение чудотворните икони на св. Лука Войноясенецки и св. Серафим Саровски, с вградени техни свети мощи.
 
Това духовно благословение идва в седмата година от въвеждането на чудотворния светогорски препис на иконата на Божията майка "Пресвета Богородица - Достойно есть" в храма, в  Неделята на всички светии, в който ден тържествено се чества храмовата икона "Всички български светии" и по повод  празника на иконата Света Богородица "Достойно есть".
Според утвърдената програма на Софийска св. митрополия, поклонението  пред чудотворните  икони, с мощите на св. Серафим Саровски Чудотворец и св. Лука Войноясенецки ще бъде както следва:
 
10.06.2023 г.- събота:
 
18:00 ч.
Тържествено посрещане на чудотворните икони в храм "Св. св. Кирил и Методий" и отслужване на Велика вечерня
 
11.06.2023 г. - +1ва Неделя след Петдесетница-на Всички светии:
09:00 ч.
Тържествена св. Литургия
 
18.06.2023 г. - +2ра Неделя след Петдесетница- на Всички български светии:
09:00 ч.
Тържествена св. Литургия
 
През цялата седмица ще бъде извършвано помазание пред мощите на светите Божии угодници за преподаване на тяхното благословение над всички, търсещи тяхната закрила.
 
Да влезем заедно в радостта на предстоящите празници с молитва към светиите, в дух и истина, вяра, надежда и любов